ESITTELY

Olen Nina Paakkari ja Bullbugbear’s kääpiöbullterrierien kasvattaja Pohjois-Suomesta Oulusta.

Perheeseeni kuuluu koirien lisäksi aviomieheni Mika ja tyttäremme Maisa. Onnellisena olen saanut aloittaa tämän koiraharrastuksen jo pikkutyttönä. Kotonani on aina ollut koiria (isälläni poliisikoiria, jotka olivat pääasiassa saksanpaimenkoiria) ja ensimmäisen oman koiran sain kymmenvuotiaana, rotu oli tuolloin cockerspanieli. 15-vuotiaana vielä hankin toistamiseen cockerspanielin, mutta täysi-ikäisenä ei enää painostus rodun valinnassa kotipuolesta tehonnut ja niinpä hankin ensimmäisen bullmastiffini ja siitä lähti koiraharrastukseni näiden ruttunaamojen kanssa. Bullmastiffien kanssa vierähtikin 30 vuotta, ihania muistoja ja ystäviä toivat nämä vuodet tämän rodun kanssa. Vuonna 2011 minut palkittiin bullmastiffien kasvatustyöstä Suomen Kennelliiton korkeimmalla kasvattajapalkinnolla: Vuolasvirta palkinnolla. Olen toisena tämän rodun piiristä tällä palkinnolla palkittu kasvattaja, mutta ensimmäinen jolla on myös tiikerijuovaisia kasvatteja pistelaskussa mukana. Mielestäni juuri tuo tiikerijuovainen eli brindle on se paras ja kaunein väri bullmastiffilla. Nyt olen jättänyt tämän rodun kasvatustyön, mutta koko rotua tuskin koskaan.

Tällä hetkellä on pääpaino kääpiöbullterrierien kanssa elämisessä, kasvattamisessa ja niiden kanssa harrastamisessa. Kotonamme on tällä hetkellä useampi kääpiöbullterrieri, eli minibulli. Meille olet tervetullut tutustumaan “livenä” tähän rotuun.

Minulla oli kunnia saada joulukuussa 2018 toistamiseen Suomen Kennelliiton korkein huomionosoitus kasvattajalle; Vuolasvirta-palkinto. Tällä kertaa erittäin ansiokkaasta kääpiöbullterrierin kasvatustyöstä. Kiitos tästä palkinnosta kuuluu kaikille teille kasvattieni omistajat, olette hoitaneet, hellineet ja huoltaneet koirianne erinomaisesti. Sen verran “ennätyksellinen” on tämä Vuolasvirta palkintoni, että sain sen vastaanottaa ensimmäisenä suomalaisena kääpiöbullterrierikasvattajana! Huikeaa, olen ylpeä Bullbugbear’s-tiimistämme. <3

Ammatiltani olen opettaja, mutta koirien kanssa puuhastelu ja kääpiöbullterrierien kasvattaminen ovat harrastuksia, jotka otan vakavasti. Ajatuksenani on ylläpitää kääpiöbullterrierikantaa Suomessa ja parantaa sitä mahdollisuuksien mukaan. Tulevaisuuden tavoitteekseni olen asettanut sosiaalisen, avoimen ja yhteiskuntakelpoisen kääpiöbullterrierin, joka on terve, rodunomainen ja monipuolinen harrastus- ja perhekoira.

Pienimuotoinen kasvatustyö mahdollistaa pentujen kasvattamisen kotona perheympäristössä. Tällä tavoin jokainen pentu saa maksimimäärän aikaa, rakkautta, hoivaa ja huolenpitoa, joten pennut ovat hyvin sosiaalisia ja se edesauttaa löytämään joka pennulle sen parhaan ja sopivan kodin isäntä/emäntäväkineen.

Olen jäsen Suomen Kennelliitossa, Suomen Koirankasvattajat ry:ssäSuomen Kääpiöbullterrierit ry:ssä ja Oulun Seudun Terrieri yhdistyksessä. Olen Kennelliiton ja Suomen Kääpiöbullterrierit ry:n sitoumuskasvattaja ja suorittanut SKL:n kasvattajan perus- ja jatkokurssin sekä Jalostusneuvojan peruskurssin. Bullbugbear’s kennelnimi on myönnetty minulle vuonna 1987.

En tähtää pelkkään kauneuteen kasvatustyölläni, vaan haluan kasvattieni olevan myös mahdollisimman terveitä ja hyväluonteisia, siksi käytän jalostukseen sopivia ja tutkittuja koiria.
Pentuesuunnittelu on tärkeä osa minun kasvatustyötäni. Kasvatan pentueen tavoitteenani parantaa rotumme tasoa – en saadakseni siitä elannon. Rodunomaisen rakenteen, terveyden ja luonteen turvaaminen ovat tärkeitä tavoitteitani kasvatustyössäni, unohtamatta hyvän kodin merkitystä pennun tulevaisuudelle.

Pienimuotoista kasvatustyötä, aktiivisesti koirien kanssa harrastaen ja rodun alkuperää vaalien- Bullbugbear’s  kääpiöbullterrierit.